Prisen på dine ydelser – viser du den på dit website?
Personligt vælger vi at surfe videre, hvis vi ikke finder en pris. Oftest ender vi med at handle med dem, der viser deres priser, for så ved vi hvor niveauet er og kan tage fat i dem.
Personligt vælger vi at surfe videre, hvis vi ikke finder en pris. Oftest ender vi med at handle med dem, der viser deres priser, for så ved vi hvor niveauet er og kan tage fat i dem.
Skjuler du prisen, eller tror du kunderne ringer af sig selv og spørger, så du kan trække dem i land?
Det er sjældent, at prisen er den afgørende faktor for, om vi vil købe hos dig. Men du kan være sikker på, at det ikke er en uvæsentlig faktor. Ville du købe en ydelse, du ikke kender prisen på? Næppe. Så hvorfor skal nogen handle hos dig, hvis du ikke fortæller prisen?
Personligt vælger vi at surfe videre, hvis vi ikke finder en pris, og oftest ender vi med at handle med dem, der åbent viser deres priser frem, for så ved vi hvor niveauet er, og vi kan tage fat i dem. Det gælder både, når vi handler selv, og når vi handler på vegne af vores kunder.
Når vi har talt med virksomheder, der ikke lægger deres priser på deres website, er forklaringen ofte, at man ikke vil vise konkurrenterne, hvilke priser man opererer med. Men hvis din konkurrent virkelig vil vide det, finder hun så ikke ud af det alligevel?
Når man skjuler priserne for konkurrenterne, skjuler man dem også for kunderne.
Andre argumenter vi har mødt, er:
Det er helt almindelige og fair undskyldninger, men det er stadig undskyldninger!
Manglende åbenhed om priser er stik mod kundens behov, og det skaber en dårlig oplevelse. Derudover kan en potentiel kundes indtryk af et brand, som skjuler deres priser, sprede sig til andre potentielle kunder og skabe dårlig omtale.
Selv B2B-virksomheder, der har specielle produkter og ydelser og komplekse prisstrukturer, kan give en prisindikation. Og det bør de klart gøre, da potentielle kunder har brug for noget at gå videre med – allerede under deres første søgninger.
Hvis nøjagtige priser er for upraktiske, er den næstbedste mulighed at give estimater i form af et prisniveau med udgangspunkt i kendte scenarier og projekter. Eller ganske enkelt lave konkrete prispakker, som den potentielle kunde kan overskue og tage udgangspunkt i, når denne senere retter henvendelse til dig for at få et mere præcist tilbud.
Under alle omstændigheder er det bedre at vise gennemsnitspriser eller tilbyde prøvepriser, der er tilstrækkelige til at give de kunder, der søger en idé om, hvad de skal forholde sig til.
I vores øjne er det at vise priser på dit B2B-site med til at øge forbrugernes tillid til dit brand. Forbrugerne ser leverandører, der åbent viser deres priser, som værende ligetil og ærlige, og det er mere sandsynligt, at der sker transaktioner, når folk får de oplysninger, de ønsker med det samme.
Oftest er det sådan, at jo færre trin kunden skal igennem for at foretage et køb (fx ringe for at spørge om pris, reservere, vælge fragt), jo bedre bliver oplevelsen med at handle, og jo mere loyale kunder får du.