BusinessBuddy:

Mere end 25 års erfaring med ejerledelse
Book et møde

 

Historien om BusinessBuddy

BusinessBuddy blev stiftet i oktober 2019 af forretningskonsulent Mikael Lykkegaard Have med formålet:

At finde ud af hvad ejerlederne ønsker, og hjælpe dem til at opnå det

Mikael fik hurtigt succes med konceptet hvor en Business Buddy bliver tilknyttet en ejerledet virksomhed som en slags enmandsbestyrelse, der dels kunne rådgive om forretningsudvikling og dels kunne hjælpe med at forberede virksomheden på etablering af et rigtigt Advisory Board eller en reel professionel bestyrelse.

I foråret 2020 bankede en idé på døren:

Skulle BusinessBuddy mon tage sin egen medicin!?

  • Kan man i virkeligheden rådgive om forretningsudvikling, hvis man ikke udvikler sin egen forretning?
  • Kan man anbefale Advisory Boards og bestyrelser til små og mellemstore virksomheder, hvis man ikke selv har nogen af delene?

Naturligvis ikke!

Siden stiftelsen af BusinessBuddy har fokus været på lokale netværk og kaffemøder med spændende mennesker på LinkedIn. Egentlig alle de dyder der holder en enkeltmandsvirksomhed flydende, men ikke nødvendigvis hele tiden på bølgetoppene.

Første skridt mod egen forretningsudvikling og en professionel bestyrelse blev en professionalisering af enkeltmandsvirksomheden, igennem stiftelse af et ApS, under et holdingselskab.

BusinessBuddy ApS’ første ejer blev således holdingselskabet Keep it Simple Holding ApS med den reelle ejer Mikael Lykkegaard Have.

En professionel bestyrelse

Efter beslutningen om etableringen af en professionel bestyrelse blev der lavet en grundig gennemgang af de kompetencer, der kunne være relevante i en sådan bestyrelse.

Et helt afgørende valg var, at bestyrelsesmedlemmerne ikke måtte være bekendte af stifteren Mikael Lykkegaard Have. Det skulle være en ren professionel bestyrelse, udelukkende valgt på kompetencer og uden forudindtagethed på nogen sider – fokus skulle være udvikling af BusinessBuddy ApS.

Valget af bestyrelsesformand faldt på Kristine Lundgren Hejgaard. At hun naturligvis lige skulle tænke sig om først, forlængede ikke processen nævneværdigt, for da hun først sagde ja, gik det stærkt!

Kristine og Mikael blev hurtigt enige om, at et væsentligt kompetencebehov i bestyrelsen var erfaring med og et grundigt opdateret kendskab til de sociale medier og online markedsføring, og dermed faldt valget på Jonas Wojcik fra Startupkonsulenten.

Med ønsket om erfaring med branding, innovation og skalering blev bestyrelsen komplet med indtrædelsen af project manager Susanne Østergaard Olsen.

BusinessBuddy er i dag, med fuld fart, i gang med at hjælpe ejerledere til at vækste deres forretning. Det går klart over det forventede, og langt mere professionelt end den oprindelige tanke havde været, da BusinessBuddy blev stiftet. Første ansatte medarbejder er i fuld gang, og flere er på vej.

Sååå… nytter en bestyrelse?  … Ja!